Μαξίμου για Novartis: Σε αντίθεση με ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζουμε το Δημόσιο

Αγωγές από Υπουργεία στην εταιρεία μετά τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ 

Novartis

Σε αντίθεση με ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον στο σκάνδαλο με τη Novartis διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ που άναψε το «πράσινο φως» στη διεκδίκηση αποζημίωσης από την εταιρεία. 

Νομικές ενέργειες του Δημοσίου κατά της Novartis 

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν συγκεκριμένα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις 18 Μαΐου 2018,  τόνιζε στη Βουλή ότι «με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».  

Τσίπρας σε Λοβέρδο: Ζήτησε εξηγήσεις για το «είχα σκεφτεί να τον χτυπήσω»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν:  

«Παράλληλα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε προκειμένου να αναζητηθούν αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου. 

Ύστερα από αίτημα των Υπουργών, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θέτει το νομικό πλαίσιο ώστε τα αρμόδια Υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να ασκήσουν αγωγές. Αυτό θα κάνουν. Σε αντίθεση με αυτά που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να διερευνήσουν το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων.  

Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει. Η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Κυβερνητικές πηγές εδωσαν παράλληλα στη δημοσιότητα επιστολή των Υπουργών Υγείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών για το ίδιο θέμα: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ NOVARTIS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top