Υπόθεση Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη - Χαρίτση

Είχαν κατονομαστεί ως «σύμμαχοι» από τον διευθυντή ασφαλείας της εταιρίας

Το σχετικό ρεπορτάζ για την υπόθεση - μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 5/1/21

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie σχετικά με τους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό.

Folli Follie: Τρεις πρώην υπουργοί του Σύριζα κατέθεσαν μήνυση

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώην υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάστηκαν ως «σύμμαχοι» από τον διευθυντή ασφαλείας κατέθεσαν εις βάρους του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Folli - Follie: Εγγραφή εκταμίευσης 80.000 ευρώ μια μέρα μετά το αίτημα

Oι πληροφορίες λένε ότι στο σχετικό διαβιβαστικό ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Υπόθεση Folli - Follie: Eνήμερος ο Τσίπρας σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρίας και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η δικογραφια επίσης διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προσώπων.

Για τον πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα επιλαμβάνεται η τακτική δικαιοσύνη καθώς δε συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Ως εκ τούτου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top