Γεωργιάδης: «Τα καταστήματα δούλεψαν με click away και σώθηκαν»

«Μέχρι 7 Ιανουαρίου δε θα ανοίξει τίποτα»

Για τον σωτήριο ρόλο που έπαιξε το click away στα καταστήματα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η απόφαση του click away αποδείχτηκε σωστή, καθώς κατάφερε να δώσει λύσεις μέσα στην πανδημία και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Lockdown: To click away φεύγει, το click in shop έρχεται

«Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν δεν είχαμε click away τι θα γινόταν; Και είχαν σπεύσει να με κριτικάρουν Σήμερα αποδεικνύεται ότι πήραμε τη σωστή απόφαση» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» και πρόσθεσε:  

Τα μικρά καταστήματα δούλεψαν καλύτερα από τις μεγάλες αλυσίδες. Το click away έδωσε λύσεις. Αν δεν υπήρχε τα δέματα στις ταχυμεταφορές θα ήταν πολλά περισσότερα. Είχαμε κίνηση στους δρόμους αλλά όχι αύξηση του ιικού φορτίου. Πετύχαμε μία χρυσή τομή: υγεία, οικονομία.

Αναφερόμενος στον κλάδο των παιχνιδιών, τόνισε ότι «σώθηκε την τελευταία στιγμή με το click away.. Τώρα διανύουμε το σκληρότερο κύμα του ιού σε όλη την Ευρώπη. Σκληρό, θανατηφόρο το τρίτο κύμα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το άνοιγμα». 

Παράλληλα ο Υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δε θα ανοίξει τίποτα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει με την επιτροπή ο υπουργός Ανάπτυξης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο - Tι θα γίνει με το click in shop

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: 95% χειρότερος ο τζίρος σε σύγκριση με πέρυσι παρά το click away

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πραγματοποίησε έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η συγκεκριμένη περίοδος, αντιστοιχεί παραδοσιακά σε σημαντικό ποσοστό του ετήσιου κύκλου εργασιών, καθώς πρόκειται για την κορυφαία περίοδο πωλήσεων για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και φτάνει ή ακόμα και ξεπερνάει το ένα τέταρτο του ετήσιου τζίρου, απεικονίζοντας σημαντική αύξηση της κατανάλωσης.

Φέτος, μετά την χαμένη περίοδο του Πάσχα και με αισθητά μειωμένο τζίρο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ίσως αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία για την όποια ανάκαμψη.

Σκέψεις για μερική άρση του lockdown ενόψει εκπτώσεων

Παρά το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες, σχεδόν στο σύνολό τους, ανταποκρίθηκαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και με κάθε νόμιμο τρόπο στις καταναλωτικές ανάγκες των πελατών τους, εν τούτοις η μέθοδος του click away, τους οδήγησε κατά 95% να κάνουν χειρότερο τζίρο από τον αντίστοιχο περσινό. Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων παρουσίασαν πτώση άνω του 50% και μάλιστα οι μισές από αυτές πάνω από 80%. Το εκρηκτικό οικονομικό μείγμα ολοκληρώνεται από την διαπίστωση ότι οι μισές επιχειρήσεις είχαν ετήσιες απώλειες άνω του 50%.

Τα είδη ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμήματα έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, ενώ στον αντίποδα τα ηλεκτρονικά και τα παιχνίδια παρουσίασαν καλύτερη εικόνα.Το προβάδισμα στην online εξυπηρέτηση καταναλωτών και αυτή τη φορά είχαν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι αλυσίδες που έχουν οργανώσει τις εξ αποστάσεως πωλήσεις τους, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη προσαρμογής των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, αν και στην ερώτηση εάν η επιχείρηση έχει ηλεκτρονικό κατάστημα το ένα τρίτο απάντησε θετικά».

Το click away φεύγει, το click in shop έρχεται

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις 15 Ιανουαρίου θα αλλάξει και πάλι ο τρόπος που ψωνίζουμε, καθώς θα μπει ένας νέος όρος. Το click away φεύγει και το…. click in shop έρχεται.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τις 15/01 και μετά θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε μέσα στο κατάστημα, δε θα είμαστε έξω στο πεζοδρόμιο, θα δοκιμάζουμε το προϊόν που θέλουμε, θα το πληρώνουμε και θα φεύγουμε. Στα μικρά συνοικιακά καταστήματα, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα το οποίο θα έχει κλεισμένο το ραντεβού του.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top