Τσίπρας: Χωρίς στρατηγική απέναντι στην πιο προκλητική Τουρκία η χώρα

Εκφράζει την ανησυχία του για «κούρσα εξοπλισμών»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «βρέθηκε χωρίς στρατηγική» απέναντι στην «απίστευτη κλιμάκωση της έντασης και των προκλήσεων» από την Τουρκία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο militaire.gr, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για «ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών».

«Όσο ανήσυχος είμαι σχετικά με το ενδεχόμενο η διπλωματική ήττα των Βρυξελλών την προηγούμενη εβδομάδα να μετατραπεί το '21 και σε εθνική ήττα, άλλο τόσο ανήσυχος είμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών με δικαιολογία τις ήττες, που δεχόμαστε σε διπλωματικό επίπεδο, ελπίζω όχι και σε εθνικό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας από Κατερίνη: Μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός με τον εμβολιασμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διευκρινίσει εάν έχει αλλάξει η εθνική στρατηγική, ενώ υπογράμμισε πως «θα ήταν τραγικό λάθος να παίξει κανείς με τα εθνικά θέματα και να βάλει σε προτεραιότητα εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «έλλειμμα στρατηγικής»: «Υπάρχει η  σκληρή γραμμή για "κανέναν διάλογο", η γραμμή του "ναι μεν στον διάλογο, αλλά χωρίς να θέλουμε αυτός ο διάλογος να οδηγηθεί κάπου και βεβαίως χωρίς να θέλουμε και να επιδιώκουμε να οδηγηθεί σε έναν έντιμο συμβιβασμό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης" και μια γραμμή που λέει "λύση να είναι και ό,τι να είναι».

Το Βραβείο Ειρήνης της Έσσης για το 2020 σε Τσίπρα – Ζάεφ

Εξάλλου, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως σήμερα «ακόμη και ο πιο αυστηρός κριτής πρέπει να παραδεχτεί και να πιστώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ήττα του Ερντογάν στην περιοχή όλα αυτά τα τελευταία χρόνια».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top