Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τις προσαγωγές έξω από το Μαξίμου

Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία εργαζομένων στην εστίαση

πανό εργαζομένων εστίασης "Πεινάμε"

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι προσαγωγές που έγιναν το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης, με πανό που έγραφε «πεινάμε», θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. 

Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία εργαζομένων στην εστίαση έξω από το Μαξίμου

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σχολίασε ότι «οι κοινωνικές διεκδικήσεις δε θα μπουν σε καραντίνα» και παράλληλα, ζήτησε την άμεση χορήγηση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη, σε εργαζομένους που φωνάζουν "πεινάμε"».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο αρνείται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται την κριτική.

Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης. Μία ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζόμενους, κατέληξε σε προσαγωγές»

Η ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ

«Συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη, σε εργαζομένους που φωνάζουν «πεινάμε». Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι άδειο για 85.000 εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση.

Και όταν οι εκπρόσωποι τους διαμαρτύρονται, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως έγινε σήμερα με τους Πρόεδρο και Γραμματέα Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού Γ. Χότζογλου και Π. Κούκο και τον Γραμματέα του ΕΚΑ Κ. Κουλούρη. Μην τυχόν και διαταράξουν τη νιρβάνα του Μαξίμου.

Ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αναλγησίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top