«Ξαναζεσταίνεται» το ελληνικό ενδιαφέρον για τις γαλλικές φρεγάτες

Φλερτάρει με τις φρεγάτες «ΜΠΕΛΑΡΑ» το υπουργείο Άμυνας

«Ξαναζεσταίνεται» το θέμα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών «ΜΠΕΛΑΡΑ» από την Ελλάδα, το οποίο είχε παγώσει εδώ και μερικούς μήνες. 

Το νέο ενδιαφέρον της Αθήνας για τις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί με την οποία συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, το νέο «φλερτ» για τις φρεγάτες «ΜΠΕΛΑΡΑ», το οποίο επιβεβαίωσε την Κυριακή και ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στη Βουλή, δεν είναι άσχετο με το γεγονός του «ναυαγίου» της αγοράς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την εταιρεία ΟΝΕΧ ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Μια αγορά που, αν γινόταν, θα πήγαινε «πακέτο» με την απόκτηση τεσσάρων αμερικανικών φρεγατών.

Σε κάθε περίπτωση, γύρω στην Άνοιξη θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για το ποιες νέες φρεγάτες θα αγοράσουμε. Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας πάντως έρχεται στη Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου, για να κλείσει και τυπικά η υπόθεση των μαχητικών αεροσκαφών ΡΑΦΑΛ, η συμφωνία για τα οποία έρχεται στη Βουλή για επικύρωση σε τρεις μέρες, σε χρόνο - ρεκόρ δηλαδή από το Σεπτέμβριο που έγιναν οι πρώτες συνομιλίες με τους Γάλλους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top