Στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι τρεις πρώτοι βουλευτές - γιατροί

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας άναψε το «πράσινο φως»

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, οι τρεις πρώτοι βουλευτές-γιατροί, που ζήτησαν να μπουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, έπιασαν επιτέλους δουλειά.

Κοντοζαμάνης: Οι προϋποθέσεις ένταξης των βουλευτών στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Άρης Λάμπος, χρειάστηκαν 15 ολόκληρες μέρες μέχρι να βρεθεί λύση στο νομικό κενό που υπήρχε ώστε να μπορέσουν οι εθελοντές γιατροί της Βουλής να συνδράμουν τους συνάδελφους τους, που «γονατίζουν» στα νοσοκομεία της χώρας.

Τελικά, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας άναψε το «πράσινο φως». 

21 βουλευτές από τα έδρανα της Βουλής, εθελοντές στα νοσοκομεία

Οι τρεις βουλευτές που ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας από τη Νέα Δημοκρατία και ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ εντάχθηκαν στο προσωπικό του νοσοκομείου της Λάρισας. 

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ο Σάκης Παπαδόπουλος, συνταξιούχος παθολόγος από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνδράμει τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές γιατροί από όλα τα κόμματα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως και εκατοντάδες άλλοι ιδιώτες σε όλη τη χώρα. 

Ωστόσο, παρά τις καλές τους προθέσεις, η κοινή υπουργική απόφαση αφορά μόνο τέσσερις ειδικότητες: γενικοί γιατροί, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top