Αποκάλυψη Star: Σκέψεις για τοπική άρση των lockdown

Πιθανό σενάριο να αποφασίσουν οι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες κάθε περιοχής

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάρει τις αποφάσεις του τις επόμενες μέρες για τη σταδιακή άρση της καραντίνας. Το σενάριο, πάντως, να μην ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο όλες οι περιοχές της χώρας δεν έχει αποκλειστεί.

Lockdown: Όχι σε λύση με μοντέλο «ακορντεόν» λέει η εστίαση

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να γίνει ο τρόπος και ο βαθμός άρσης του lockdown με εισήγηση των δημάρχων ή των περιφερειαρχών. 

«Πιθανό να ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετά τις γιορτές»

Ανάλογα, δηλαδή, με τον αριθμό των κρουσμάτων, το επιδημιολογικό φορτίο και τις αντοχές των νοσοκομείων να παίρνουν οι τοπικοί άρχοντες την απόφαση για  το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των μικρών καταστημάτων στο δήμο τους ή στο νομό τους, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Κρούσματα - Ελλάδα: «Βράζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά ο χάρτης

Για παράδειγμα, χθες, στη γεωγραφική κατανομή η Λακωνία είχε μόλις δύο κρούσματα και η Ημαθία 26. Η Πέλλα είχε 36 και η Σάμος ένα κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, οι αποφάσεις αυτές δ θα αφορούν το άνοιγμα των σχολείων.  

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κώστας Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να μην ανοίξει βιαστικά η Θεσσαλονίκη, η οποία καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top