Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη και κυνική η κυβέρνηση για τον Covid -19

Σχέδιο με 15.000 προσλήψεις και 7% του ΑΕΠ στην Υγεία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την, «κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική», κατά τη σημερινή του ομιλία στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Τσίπρας: Ατύχημα για τη χώρα ότι την κρίση Covid-19 διαχειρίζεται η ΝΔ 

«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Η χώρα περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Η εξάπλωση του ιού, είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις ανά τη χώρα, η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή την κρίση τη βιώνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική»,  είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Κορωνοϊός: 2.135 νέα κρούσματα και τριψήφιος αριθμός θανάτων

«Μια κυβέρνηση που είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμά της είχε τη συρρίκνωσή του. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου κύματος. Μια κυβέρνηση που την ώρα που η ανθρώπινη ζωή είναι σε διακινδύνευση όχι μόνο δεν αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία αλλά συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή δήλωση του κ. Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας ότι  είπε «ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευτυχώς που δεν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί έτσι θα είχαμε περισσότερους νεκρούς».

«Πραγματικά δε ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις είναι προϊόν του πανικού ή του αμοραλισμού και του κυνισμού τους. Δεν ξέρω αν προδίδουν τον ερασιτεχνισμό ή την ιδεοληψία τους», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ένα σχέδιο «αντι-Πισσαρίδη»  που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ  με 15.000 μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις μισθών στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και αυξημένες δαπάνες,  στο 7% του ΑΕΠ,  για την υγεία.

Η απάντηση Πέτσα 

Σχολιάζοντας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας για όλα έχει την ίδια αντιπολιτευτική συνταγή: πλειοδοσία. Ζητάει τα διπλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Στην αρχή της πανδημίας, ζητούσε 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση έκανε 7000 προσλήψεις, αλλά ο κ. Τσίπρας ζητάει τώρα 15.000! Επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 οι δαπάνες για την Υγεία ήταν 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου το 2% του ΑΕΠ). Το 2020 έχουν ανέλθει σε 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο κ. Τσίπρας ζητάει 7% του ΑΕΠ, περίπου δηλαδή, 12 δισεκατομμύρια ευρώ! Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top