Κικίλιας: Ανεδαφικό να γίνει άρση lockdown στις 30/11 

Τι είπε για τα εμβόλια o Υπουργός Υγείας

Σε επιπεδοποίηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, κυρίως  στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο Mega, αποδίδοντας τα αποτελέσματα στην εφαρμογή του lockdown.

7 Δεκεμβρίου ανοίγουν πάλι τα σχολεία - Τι μετέδωσε το Star

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει 4-5 φορές τις δυνατότητές του» ανέφερε ο κ. Κικίλιας,  ο οποίος επισήμανε ότι πλέον υπάρχουν 1.239 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 687 προορίζονται για ασθενείς Covid. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.  

Ο κ. Κικίλιας υπογράμισε ότι είναι ανεδαφικό να μιλάμε για άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ» ανέφερε. 

Χαρδαλιάς: Πτώση στα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι η αναμενόμενη 

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τη στιγμή που θα λάβουν τα εμβόλια οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, θα τα λάβει και η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι ασφαλή, καθώς θα έχουν τη σφραγίδα όλων των αρμόδιων οργανισμών.

«Θα πάω από τους πρώτους σε ένα κέντρο εμβολιασμού για να κάνω το εμβόλιο» επανέλαβε. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top