Ιδιωτικές κλινικές: Το παρασκήνιο της επίταξης από την κυβέρνηση

Ο χρόνος που είχαν να προετοιμαστούν οι ιδιοκτήτες τους

Στο ζήτημα που προέκυψε με τους ιδιοκτήτες κλινικών της Θεσσαλονίκης, που αρνήθηκαν να διαθέσουν κλίνες για την αντιμετώπιση της τεράστιας αύξησης κρουσμάτων, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο για 200 κλίνες αλλιώς επίταξη        

«Είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν οι ιδιοκτήτες των κλινικών, πριν από ένα μήνα ψηφίστηκε ο νόμος. Πριν από 15 ημέρες τους το είπε ο Βασίλης Κικίλιας ότι θέλει κρεβάτια, τελικά τότε δε χρειάστηκαν. Τώρα όμως οι λοιμωξιολόγοι είπαν στο Υπουργείο ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πρέπει οπωσδήποτε να αποσυμφορηθούν,  γιατί κινδυνεύουν να γίνουν βόμβες ενδονοσοκομειακής διασποράς, να κολλήσουν κι αυτοί που δεν έχουν Covid-19» τόνισε η Κ. Μακρή.  

Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε ότι «ο Βασίλης Κικίλας το εξήγησε χτες το μεσημέρι, στους ιδιοκτήτες των κλινικών και είπαν όχι, γιατί ήθελαν τα νοσοκομεία τους “καθαρά”,  να μην μπει μέσα ο Covid-19. Έτσι έγινε η επίταξη».  

Κορωνοϊός: Εντολή για άμεση επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Όπως συμπλήρωσε, πλέον το πιθανότερο είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δε θα χρειαστούν άλλες κλινικές, ωστόσο έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 15. Θα χρειαστεί όμως μία στη Λάρισα, όπου το νοσοκομείο κρέμεται από μια κλωστή. 

Η Κ. Μακρή κατέληξε σχετικά με την αντίδραση των ιδιοκτητών κλινικών:  

«Η αντίδρασή τους πάντως είναι μη αποδεκτή. Και δεν κάνω μόνο την αντίστιξη με τις εθελόντριες νοσηλεύτριες που μπαίνουν χωρίς ένα ευρώ στη μάχη, ενώ οι κλινικές θα αποζημιωθούν. Θα πω ότι  όταν είσαι νοσοκομείο, είσαι για όλους τους ασθενείς και είσαι και για τα δύσκολα. Δεν διαλέεγεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top