Πέτσας: Μη ρεαλιστική η άρση του lockdown την 1η Δεκεμβρίου!

Για σταδιακή άρση των μέτρων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοικτά για παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο μίλησε ο Στέλιος Πέτσας, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

«Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Προ των πυλών οι αποφάσεις: Πάμε για lockdown και τον Δεκέμβριο

Lockdown τύπου Ουχάν προτείνει ο Βατόπουλος - «Όλα κλειστά για 15 μέρες»

Όπως τόνισε, η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες, «οι οποίες είναι πολύ κρίσιμες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε αυτή την πίεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της πίεσης αυτής έγινε η επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη: «Όπως έχει πει ο υπουργός Υγείας, αλλά και εγώ, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη. Αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες».

Κορωνοϊός: Εντολή για άμεση επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η επίταξη των κλινικών είναι δεν δωρέαν, καθώς «υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ».

Νέα μέτρα για Βόρεια Ελλάδα: Μερικό κλείσιμο συνόρων, αυστηρότεροι έλεγχοι

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων και να αποφύγουμε τις κοινωνικές επαφές», είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμών θα αρχίσει από τα σχολεία και το λιανεμπόριο και μετά θα ακολουθήσει η εστίαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top