Τασούλας από Πολυτεχνείο: Τιμούμε την εξέγερση, τιμούμε τη ζωή

«Χωρίς ζωή δεν υπάρχει μνήμη, δεν υπάρχει τιμή»

Ως «την κορυφαία πράξη αντιστάσεως του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας» χαρακτήρισε ο Κώστας Τασούλας την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου για την 47η επέτειο της εξέγερσης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, τιμώντας τη μνήμη του Πολυτεχνείου, «τιμούμε ταυτόχρονα αυτή την περίοδο και την αξία της ζωής».

Κατέθεσε στεφάνι η Σακελλαροπούλου: Απαιτεί αρετή και θυσίες η δημοκρατία

Μητσοτάκης: Το αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα

Γιατί, όπως τόνισε, «χωρίς ζωή δεν υπάρχει μνήμη, δεν υπάρχει τιμή».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Τασούλα για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο μέχρι το 1973 ήταν ένα παράδειγμα εθνικής ευποιίας. Εδώ και 47 χρόνια μετά την 17η Νοέμβρη του 10973 έγινε και ένα κορυφαίο παράδειγμα δημοκρατικής ευποιίας γιατί συμβολίζει η εξέγερσή του την κορυφαία πράξη αντιστάσεως του ελληνικού λαού και ιδίως της νεολαίας κατά της δικτατορίας.

Σήμερα τη μνήμη αυτής της πράξης τιμούμε. Και στη Βουλή με εκδηλώσεις τιμής αλλά και εδώ, με την ιδιότητα μου ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Τιμώντας αυτή τη μνήμη τιμούμε ταυτόχρονα αυτή την περίοδο και την αξία της ζωής, με την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε σε αυτή.
Και πρέπει να τονίσω ότι η ζωή είναι ο φορέας της μνήμης. Χωρίς ζωή δεν υπάρχει μνήμη, δεν υπάρχει τιμή.

Το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» αφορούσε μια καλύτερη ζωή. Και ενώ τότε ο αγώνας ήταν για αυτές τις αξίες κα τη λαϊκή κυριαρχία, ο αγώνας σήμερα είναι για τον φορέα αυτών των αξιών.

Και, κάνοντας αυτό τον αγώνα, τιμούμε με τον δικό μας τρόπο, εμείς οι σύγχρονοι, εκείνη την κορυφαία πράξη αντίστασης κατά του δικτατορικού καθεστώτος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top