Κατέθεσε στεφάνι η Σακελλαροπούλου: Απαιτεί αρετή και θυσίες η δημοκρατία

Πρωτόγνωρες εικόνες στο άδειο Πολυτεχνείο

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες στο Πολυτεχνείο, το οποίο στην 47η επέτειο από την εξέγερση είναι άδειο λόγω της πανδημίας και των μέτρων, που έχουν ληφθεί.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τη συλλογική ευθύνη στη δημοκρατία.

Πολυτεχνείο χωρίς πορείες φέτος - Μέτρα για την αποφυγή συναθροίσεων

«Η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβασης της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας», τόνισε η ΠτΔ.

Παράλληλα, σημείωσε πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου «μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες».

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μια κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους οφείλουμε σήμερα την ύψιστη τιμή, αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

Μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

Ο σημερινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, είναι καθολικό. Η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβασης της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top