Επιστολή ΥΠΕΞ Ινδίας στον Δένδια: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα  

Υπέρ της προσήλωσης στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Νίκος Δένδιας


Η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «πολύχρονη φιλία» αναφέρει σε απαντητική του επιστολή ο Ινδός ΥΠΕΞ στον Νίκο Δένδια και διατρανώνει την προσήλωσή της στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Δένδιας: Πίσω από κάθε αναταραχή στην περιοχή η Τουρκία   

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο ΙΙνδός Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του  ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή της Ινδίας ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2021-22, τονίζει ότι η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα ως «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «μακρόχρονη φιλία». 


Ο Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Δένδια για να μάθει εάν είναι καλά

Στην επιστολή ο Ινδός Υπουργός τονίζει επίσης ότι η χώρα του έχει θέσει ως προτεραιότητα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ολική προσέγγιση στα θέματα ειρήνης και ασφάλειας, η οποία θα βασίζεται στο πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Καταλήγει ότι επιθυμεί, από κοινού με τη χώρα μας, να προωθήσει την πολυμέρεια στη διεθνή διπλωματία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ανωτέρω ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν ενδελεχώς κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top