Με νέες παραβιάσεις δείχνει τον εκνευρισμό της η Άγκυρα  

Προκλητική πτήση τουρκικού F-16 πάνω από τις ακτές της…  Σάμου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Τούρκοι. Η πιθανή εκλογή του Τζο Μπάιντεν τους προκαλεί πονοκέφαλο, καθώς φοβούνται ότι ο ως νέος πλανητάρχης δεν θα τους κάνει τα χατίρια που τους έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε ετοιμότητα κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της αποχώρησης Τραμπ

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 20.000 πόδια πάνω από τις ανατολικές ακτές της Σάμου! Το... προκλητικό πυροτέχνημα των Τούρκων «μαρτυρά» τον εκνευρισμό τους. 

Ο Μπάιντεν που όπως φαίνεται οδεύει για το οβάλ γραφείο έχει διαφορετική άποψη από τον Τραμπ για τους S-400 και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εκλογές HΠΑ: Ανατροπή! - Προβάδισμα Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια

Κάτι που ενοχλεί την Άγκυρα και τον τουρκικό τύπο. Η TURKIYE γράφει ότι ο  Ερντογάν και το επιτελείο του ετοιμάζονται να προτείνουν στον Μπάιντεν τη φόρμουλα «καζάν-καζάν». Δηλαδή win-win. 

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΩΦΕΛΙΜΗ Η ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ- ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου, παριστάνει τον... άνετο: «Όποιον και να φέρει στην εξουσία ο αμερικανικός λαός εμείς ως Τουρκία θα τηρήσουμε μια ειλικρινή στάση στο θέμα της ανάπτυξης των σχέσεών μας». 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ πάντως Ν. Δένδιας επισήμανε μιλώντας στο ελληνικό παρατηρητήριο του LSE ότι « η Τουρκία έχει προσχωρήσει στο δόγμα: μηδέν γείτονες χωρίς προβλήματα».  

Εν αντιθέσει με τη φιλία της με την Ουάσινγκτον, οι σχέσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες παραμένουν στο κόκκινο!  Ο... μετριοπαθής καθηγητής Sinan Ulgen έριξε το "μπαλάκι" των ευθυνών στην ΕΕ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top