Χρυσοχοΐδης: Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και με παρουσία εισαγγελέα!

Σαρωτικοί έλεγχοι στα διόδια

Αυστηρούς ελέγχους στις πλατείες παρουσία εισαγγελέα καθώς και εκτεταμένους ελέγχους στα διόδια προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να σταματήσουν οι συναθροίσεις σε σπίτια, δρόμους και πλατείες.

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

«Ο βασικός εχθρός μας είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας, είναι οι συναθροίσεις. Δε νοούνται πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση» είπε ο υπουργός μετά από τη σύσκεψη - τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρυσοχοΐδης: «Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους»

Απηύθυνε όμως και προειδοποίηση για σαρωτικούς ελέγχους παρουσία εισαγγελέων, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά. Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. «Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους» επεσήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες. Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο, καλή δύναμη, για εσάς στα σπίτια σας και για εμάς στους δρόμους» κατέληξε ο υπουργός.

Η σύσκεψη - τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοϊδη, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάση Κοντογεώργη, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχ. Καραμαλάκη και του Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top