Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Θα αποζημιωθούν όσες επιχειρήσεις κλείσουν

Δημόσια έκκληση για πειθαρχία για να αποφύγουμε το lockdown

Δημόσια έκκληση για πειθαρχία στα μέτρα για τον κορωνοϊό απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου, όπως είπε, να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown.

«Ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον Σκάι.

Όσον αφορά την στήριξη των επιχερήσεων, η λειτουργία των οποίων θα ανασταλεί με κρατική εντολή, υπογράμμισε ότι «όλες οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, στα πλαίσια αντιμετωπίσεως της εξάρσεως της πανδημίας, ασφαλώς και θα αποζημιωθούν από το κράτος με σειρά μέτρων έτσι ώστε να παραμείνουν όρθιες, όπως ακριβώς κάναμε και την περασμένη άνοιξη».

Κλείνουν μπαρ και καφετέριες και στην Αττική - Μάσκες παντού

Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε εξαιρετικά οριακό σημείο», όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Οι επόμενες 15-20 ημέρες θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Εάν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα δείχνοντας την πειθαρχία που δείξαμε τον περασμένο Απρίλιο, θα γλιτώσουμε το γενικό lockdown», σημείωσε.

Πέτσας: Για έναν μήνα τα νέα μέτρα – Θέλουμε να «φρενάρουμε» τον ιό

Για την τραγωδία και την καταστροφή στη Σάμο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Όσο σκέφτομαι την τραγωδία, με πιάνει κατάθλιψη. Δεν θα αφήσουμε τη Σάμο μόνη της, δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την καταστροφή με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Οι ζημιές θα καταγραφούν, οι άνθρωποι θα αποζημιωθούν, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει γρήγορα τα χρήματα. Ό,τι ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, θα γίνει. Όλα όσα θα κάνουμε, όμως, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονέων».

Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ενοικίων είπε: «Εμείς με σεβασμό στην ιδιοκτησία, ψηφίσαμε την εθελοντική μείωση ενοικίων για να δώσουμε την ευκαιρία να τα βρουν μεταξύ τους ιδιοκτήτες- ενοικιαστές στις νέες οικονομικές συνθήκες. Εάν αυτή η καλόπιστη διάθεση δεν ευδοκιμήσει, δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να καταστραφούν. Τκράτος έχει την ισχύ να νομοθετήσει. Κι ο νοών νοείτω».

Αντιδράσεις από το τσιμέντο στην Ακρόπολη – Η απάντηση του υπουργείου

Τέλος, για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε: «Καταδικάζω τον τραμπουκισμό, τον φασισμό αυτών που του έβαλαν την πινακίδα στο λαιμό για να τον εξευτελίσουν και να εξευτελίσουν στο πρόσωπό του την Ελληνική Δημοκρατία, τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, την έννομο τάξη. Είναι μια πράξη που είναι αδύνατον να μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Δημοκρατία να τους συλλάβει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Εάν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι σ' αυτό το αίσχος, θα πρέπει να χάσουν δια παντός την φοιτητική τους ιδιότητα σε οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο.».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top