Χατζηδάκης: Όσο ταχύτερα έρθει το εμβόλιο, τόσο λιγότερη πίεση σε οικονομία

«Η κυβέρνηση εξετάζει σε καθημερινή βάση τα δεδομένα»

Ο Κωστής Χατζηδάκης

«Η κυβέρνηση εξετάζει σε καθημερινή βάση τα δεδομένα και παίρνει όπου χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο Blue Sky, είπε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε πως όσο γρηγορότερα έρθει το εμβόλιο, τόσο λιγότερες πιέσεις θα δεχθεί η ελληνική οικονομία.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για να μην πάμε σε lockdown

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε επίσης ότι περίμενε μεγαλύτερη ευελιξία από την ΕΕ σε ότι αφορά τα κονδύλια, ενώ όπως είπε, αποδείχθηκε ότι καλώς η κυβέρνηση δεν διέθεσε όλα τα κονδύλια μπροστά, ώστε να έχει τώρα τη δυνατότητα να στηρίξει τους πληγέντες από τον κορωνοϊό.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα Μέσα Μεταφοράς τονίζοντας πως το πρόβλημα με τα φαινόμενα συνωστισμού είναι «υπαρκτό» και πως «δρομολογείται η λύση».

Τέλος, σχολίασε και τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, χαρακτηρίζοντας θετικό το ότι οι Ευρωπαίοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι γίνονται «θύματα της αλαζονείας του Ερντογάν», ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζει τα δικαιώματά της.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top