Διάβημα στην Άγκυρα από τον Έλληνα πρέσβη για τη νέα  NAVTEX 

Και επικοινωνία Δένδια με τον ΥΠΕΞ του Καναδά

Ελλάδα Τουρκία

O Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αποκλειστικό: To Oruc Reis κατέγραψε η κάμερα του Star ανοιχτά της Ρόδου! 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. 

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για το Ορούτς Ρέις

Τέλος, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς.

Σήμερα επίσης,  ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον  Καναδό ομόλογο F.P.Champagne, με τον οποίο συζήτησε για τις  εξελίξεις στην  Ανατολική Μεσόγειο και τη  συνεργασία στο πλαίσιο του  ΝΑΤΟ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top