Τι στρατηγική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην πρόταση μομφής

Θα μιλήσει την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός

Σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες  στο Μαξίμου και σε συνεννόηση με στελέχη από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο χαράχθηκε η στρατηγική, που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει την Κυριακή το βράδυ πριν την ψηφοφορία και ξεκίνησε ήδη να προετοιμάζει την ομιλία του.

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: Την Παρασκευή στις 6 μ.μ. ξεκινά η συζήτηση

Με δεδομένη τη διαπίστωση ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν πιο ανεπίκαιρη και εκτός ενδιαφερόντων των πολιτών, η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κινείται σε τρείς βασικούς άξονες:

1. Θα κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους υπουργούς.

2. Θα αναδειχθεί το εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου.

Με δεδομένο ότι, πέραν των σημερινών εσωτερικών διενέξεων στον ΣΥΡΙΖΑ,  κατά την θητεία τους στην κυβέρνηση, με Τσακαλώτο στο Υπουργείο οικονομικών:

- έγιναν ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί

- πραγματοποιήθηκαν 25.000 πλειστηριασμοί

- απαλείφθηκε πλήρως η δυνατότητα για  αξιοποίηση ένδικων μέσων από τους ενδιαφερόμενους.

3. Θα αναδειχθεί η πολιτική αδυναμία του κ. Τσίπρα να ζητήσει εκλογές. 

Στο ερώτημα που πιθανόν θα επιδιώξει ο κ. Τσίπρας να θέσει: γιατι η κυβέρνηση δεν μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας κατα του υπουργου οικονομικών σε πρόταση μομφής κατα της κυβέρνησης, θα αντιταχθεί ένα τρίπτυχο επιχειρημάτων: 

- Ότι ως χώρα έχουμε μεγάλα ανοιχτά θέματα, οπως Τουρκία και κορωνοϊο.

- Ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πλήρη στήριξη της ΚΟ της ΝΔ στην κυβέρνηση.

- Ότι ο κ. Τσίπρας  δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπ[ιστίας κατα της κυβέρνησης ακριβώς επειδή νιώθει πολιτικά και εσωκομματικα αδύναμος και δεν θα μπορεί να κλιμακώσει  την αντιπολιτευτική του τακτική ζητώντας εκλογες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top