Τσίπρας: Μονόδρομος η επέκταση στα 12 μίλια για τα νησιά μας

«Ο Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο Κορυφής»

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης με τους αρμόδιους τομεάρχες και πρώην αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, για την τουρκική επιθετικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο Κορυφής», ενώ αναρωτήθηκε «ποια είναι η κόκκινη γραμμή» του πρωθυπουργού.

«Μπλόκο» από κυβέρνηση στις διερευνητικές λόγω του Oruc Reis

Γεννηματά για Τουρκία: Κυρώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής ή βέτο

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός:

-    Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι εξελίξεις. Πριν δέκα μέρες δήλωσα ότι ο κος Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο. Την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματά της, παρόλο που δεν είχε καμία αναφορά σε κυρώσεις. Και μέσα σε δέκα μέρες ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια και έστειλε πάλι ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμη και εντός των 12 μιλίων των δυνητικών χωρικών μας υδάτων στο Καστέλοριζο.

-    Αναρωτιέμαι, άραγε, ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κο Μητσοτάκη;

-    Στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος. Όπως και η πίεση στη Σύνοδο για κυρώσεις.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προπηλάκισαν τον Αλέξη Τσίπρα

-    Πολύ φοβάμαι ότι η Γερμανική Προεδρία και η ΕΕ στο σύνολό της δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν πιεστούν.

-    Και αν δεν υπάρξει μηχανισμός κυρώσεων έστω τώρα και αν ταυτόχρονα δεν ανοίξει το θέμα επέκτασης σε 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα και η ΕΕ θα χάσουν πια κάθε αξιοπιστία
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top