Θερμή υποδοχή στην Κάρπαθο για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ομοψυχίας και ετοιμότητας

Σε εγρήγορση παραμένει η Αθήνα, παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος εμμένει στη ρητορική των προκλήσεων. Από την ακριτική Κάρπαθο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ομοψυχίας κι ετοιμότητας.

Οι ακρίτες της Καρπάθου, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Από αυτήν την άκρη της Δωδεκανήσου, όπου πριν από 76 χρόνια οι κάτοικοι του νησιού ξεσηκώθηκαν και μετά από 6,5 αιώνες ζυγού ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα εντός και εκτός συνόρων:

«Ζήσαμε ιδιαίτερα έντονο καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι μαθημένη σ' αυτά, μακάρι να ζήσουμε σε ήρεμους καιρούς και ήρεμες θάλασσες σαν τη σημερινή... αλλά έχουμε αποδείξει κι αυτό γιορτάζουμε τη Δευτέρα ότι και στους δύσκολους καιρούς κι αν χρειαστεί είμαστε όλοι και είστε όλοι παρόντες για την Ελλάδα που αγαπάμε».

Δένδιας: Ελπίζω σε άμεση έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία

Στον απόηχο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, με τις οποίες η Τουρκία θα βρίσκεται υπό επιτήρηση ως το Δεκέμβριο, ο Νίκος Δένδιας, που είχε επαφές στη Βουδαπέστη, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα επιδείξει πνεύμα συνεννόησης. 

«Διατυπώνω αυτή την ελπίδα, η Τουρκία να ακολουθήσει το πρώτο βήμα που ήταν θετικό βήμα, την απόσυρση του “Oruc Reis”, με άλλα θετικά βήματα και ελπίζω ότι οι διερευνητικές μας συνομιλίες με την Τουρκία να ξεκινήσουν γρήγορα».

Αναχώρησε, εν τω μεταξύ, από την αεροπορική βάση της Σούδας η αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά την ολοκλήρωση της συνεκπαίδευσης της με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τα Γενικά Επιτελεία των δύο χωρών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top