Άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψης Πομπέο για λόγους ασφαλείας

Το πρωί η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Δείτε το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Την αλλαγή του αρχικού προγράμματος επαφών του Μάικ Πομπέο, εισηγήθηκαν οι αμερικανικές αρχές, που είναι επιφορτισμένες με την προστασία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θα επισκεφθεί το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Πομπέο

Η συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου Μακεδονία. Εκεί έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τις συναντήσεις του Πομπέο.

Στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο - Ποια είναι η ατζέντα της επίσκεψής του

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ, θα βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε tweet του, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον, χθες, ο κ. Πομπέο, ο οποίος είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Ξανά στον δρόμο πηγαίνοντας προς την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσουμε τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας και τη σημασία της σταθερής περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτη στάση: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συμμετάσχει, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top