Πώς και με ποιους θα γίνουν οι συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας

Τα στάδια στα οποία θα γίνουν οι διερευνητικές επαφές   

Σε τρία στάδια των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρονται τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Σε διαφορετικό κλίμα, όμως, βρίσκεται η Αθήνα που επιμένει ότι τίποτα ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί.

Δένδιας: Συνομιλίες και όχι διαπραγμάτευση οι διερευνητικές 

Η Κατερίνα Τσαμούρη παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τα πρόσωπα - κλειδιά των κρίσιμων διαβουλεύσεων. 

Το βάρος των διπλωματικών συνομιλιών από την ελληνική πλευρά θα έχουν: ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος έχει διατελέσει και επικεφαλής της ΕΥΠ, αλλά και η έμπειρη διπλωμάτης  Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού. Στην απέναντι πλευρά, θα καθίσει ο γενικός διευθυντής του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτσίγες  και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο μετριοπαθής Ιμπραήμ Καλίν. 

«Αγκάθια» στις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας προτού καν ξεκινήσουν  

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες θα γίνουν σε τρία στάδια: Το πρώτο έχει ήδη γίνει, με την επικοινωνία Σουρανή - Καλίν  και του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής της Μέρκελ, Γιαν Χέκερ. Ως δεύτερο στάδιο, οι Τούρκοι παρουσιάζουν την επικοινωνία που θα   υπάρξει κάποια στιγμή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το τρίτο θα είναι η έναρξη των διερευνητικών. Το απόγευμα της Πέμπτης είχαμε και επικοινωνία Μητσοτάκη - Στόλτενμπεργκ. 

Τηλεφωνική  επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ 

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της φιλο-ερντογανικής εφημερίδας Σοζτζού, που λέει ότι οι Γερμανοί πρότειναν από την μια να αποστρατικοποιηθούν εν μέρει τα ελληνικά νησιά και από την άλλη να καταργηθεί η τουρκική στρατιά του Αιγαίου. 

Πρόκειται για το γνωστό το παιχνίδι των Τούρκων, να ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Πάντως αυτό το ενδεχόμενο, το διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top