ΝΑΤΟ: Χαιρετίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

«Στόχος είναι η αποφυγή της σύγκρουσης»

ΝΑΤΟ

Την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι «καλή πρόοδος» έχει συντελεστεί στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ίδιο το ΝΑΤΟ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για ελληνοτουρκικό

Όπως σημείωσε «έξι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εδώ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα», σημείωσε.

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», ανέφερε. Τόνισε δε ότι «η διαμεσολάβηση της Γερμανίας οδήγησε στη χθεσινή συμφωνία για τη διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών που χαιρετίζω».

«Η ανάπτυξη μηχανισμών απεμπλοκής μεταξύ στρατιωτικών είναι φυσικό για το ΝΑΤΟ. Το κάναμε πριν τη δεκαετία του 1990 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top