Χαρδαλιάς: Ο Ιανός είναι εδώ – Πού θα χτυπήσει μέχρι τα μεσάνυχτα  

Σε γενική κινητοποίηση ο  κρατικός μηχανισμός 

«Τις επόμενες ώρες τα νησιά μας Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, μέχρι τα μεσάνυχτα, θα δεχθούν το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή μετεωρολόγων και στελεχών του κρατικού μηχανισμού, για την αξιολόγηση της κατάστασης με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός». 

Συναγερμό κήρυξε ο Χαρδαλιάς σε κράτος - ΟΤΑ για τον μεσογειακό κυκλώνα!

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν θα μείνει πάνω από τις δυτικές ακτές επί πολλές ώρες. 

Όπως ανέφερε θα πληγούν ιδιαίτερα και περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία (ειδικά από Μεσολόγγι μέχρι Ναύπακτο), η Αχαϊα, η Ηλεία και η Μεσσηνία, που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού σε συνδυασμό με σφοδρούς ανέμους, που θα φτάνουν μέχρι τα 11 μποφόρ. 

Πατούλης στο Star: Σε συναγερμό η Περιφέρεια της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

Ο  υφυπουργός ανέφερε ότι θα μείνουν κλειστά τα σχολεία εκεί όπου είναι αναγκαίο αλλά επέκρινε δημάρχους που αποφάσισαν μόνοι τους να κλείσουν τα σχολεία στους Δήμους τους χωρίς να αναμένεται ιδιαίτερο πρόβλημα στην περιοχή τους.

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές

Αναφέρθηκε επίσης στη γενική κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική, με εμπλοκή δυνάμεων από όλη τη χώρα (και από περιοχές που δεν αναμένεται να δοκιμασθούν από την κακοκαιρία.  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top