Χατζηδάκης: Υπερ-αναγκαίες οι επενδύσεις για τους εξοπλισμούς

«Αν η Τουρκία άλλαξε, οφείλεται στις συμμαχίες και τη στάση της Ελλάδας»

Ο Κωστής Χατζηδάκης

«Αν η Τουρκία άλλαξε, οφείλεται στις συμμαχίες και στην αποφασιστική στάση της Ελλάδας», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, «είναι σε εξέλιξη μια μεσολαβητική προσπάθεια από πολλούς παράγοντες της διεθνούς σκηνής» αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας.

«Το ότι η Τουρκία άλλαξε -αν άλλαξε- νομίζω ότι οφείλεται σε αυτές τις παρεμβάσεις. Οφείλεται ωστόσο και στην αποφασιστική στάση που δείξαμε εμείς όλους αυτούς τους μήνες όχι μόνο στον Έβρο, στο Αιγαίο, στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επίσης οφείλεται και στις συμμαχίες που έχουμε κάνει με τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Οφείλεται δε και στις συμφωνίες που κάναμε και με την Αίγυπτο και με την Ιταλία, οι οποίες εκ των πραγμάτων φέρνουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία. Διότι τίθεται το ζήτημα γιατί, ενώ συμφωνούμε με τις άλλες χώρες, δεν συμφωνούμε και με την Τουρκία. Προφανώς γιατί η Τουρκία είναι κακόπιστη και αυτό την δυσκολεύει. Αυτές οι συμφωνίες έχουν και αυτό το καλό», είπε.

Τα 12 μέτρα για την οικονομία-Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Σε σχέση με την οπισθοχώρηση του Oruc Reis, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «δεν παίρνουμε τίποτε τοις μετρητοίς, δεν θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε και κακόπιστοι» ενώ επανέλαβε πως είμαστε έτοιμοι για διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες, αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Αναφορικά με τους εξοπλισμούς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επiσήμανε πως αυτή την ώρα «είναι υπέρ-αναγκαίες κάποιες επενδύσεις που γίνονται για την προστασία της ίδιας της χώρας - και νομίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων το κατανοεί».

Σε ερώτηση για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Thessaloniki Helexpo Forum, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως οι 12 διαρθρωτικές αλλαγές «θα γίνουν για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι». 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top