Κουτσούμπας: Πάρτε πίσω τις 50 μέρες ασφάλισης για επίδομα ανεργίας

Ζήτησε να υπάρξει επιδότηση χωρίς απαγορευτικές προϋποθέσεις    

Δημήτρης Κουτσούμπας Βουλή

Κριτική άσκησε  ο  ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την αντιμετώπιση του covid-19.

Κουτσούμπας: Ο λαός να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα

«Απαιτούνται 50 ημέρες ασφάλισης για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό για τη χορήγηση τακτικού επιδόματος ανεργίας» ανέφερε επισημαίνοντας «Πάρτε το πίσω! Αυτό που στοιχειωδώς χρειάζονται οι άνεργοι σήμερα είναι επιδότησή τους χωρίς απαγορευτικές προϋποθέσεις... Τώρα!»

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πετσοκόβει ακόμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά, ενώ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είπε ότι η κυβέρνηση αρνείται τις απαραίτητες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσει αυτό στοιχειωδώς.

Βρούτσης: Νέες αναστολές σύμβασης σε πληττόμενους και ενίσχυση εργαζομένων

Επισήμανε ότι «το υπόβαθρο για το σημερινό νομοσχέδιο είναι όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο, όπως το διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αποδεικνύει, επιπλέον, αυτό που εξαρχής είχε επισημάνει το ΚΚΕ πως «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» καθώς «έρχεται να μονιμοποιήσει βαθιά αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα του εκτάκτου της πανδημίας».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε:

«Βέβαια, δεν είστε μόνοι σας, κύριοι της κυβέρνησης, σε αυτό το έργο. Έχετε όλοι μαζί εδώ μέσα ρόλο στο πώς το κόστος της νέας κρίσης θα πληρωθεί από τον λαό ξανά. Αυτή είναι η στρατηγική του αδηφάγου κεφαλαίου και σε αυτή τη στρατηγική συναντιέστε όλοι: Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, άλλοι, οι φίλοι σας της Κομισιόν -προφανώς- αλλά και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός για να σας σιγοντάρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top