Κατάργηση έκτακτης εισφοράς: Το παρασκήνιο της απόφασης του Πρωθυπουργού

Πώς εξασφαλίστηκαν αυτά τα χρήματα

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου

Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, έδωσε μία σημαντική ελάφρυνση στη μεσαία τάξη, καθώς θέλει να στηρίξει την απασχόληση, μειώνοντας το βάρος στη μισθωτή εργασία.

Ανάσα στη μεσαία τάξη – Πόσα κερδίζουν μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες

Έως σήμερα όποια ελάφρυνση ανακοινωνόταν ήταν για τους ασθενέστερους και η μεσαία τάξη πλήρωνε το μάρμαρο. Τώρα η έκτακτη εισφορά και η κατάργησή της, αφορά εισοδήματα από 1.000 ευρώ τον μήνα και πάνω. 

Τα 12 μέτρα για την οικονομία-Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Πώς εξασφαλίστηκαν αυτά τα χρήματα; Στα Ταμεία υπήρχαν διαθέσιμα γιατί η Ελλάδα είχε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα να δανειστεί με ιστορικά χαμηλά επιτόκια περίπου 15 δις ευρώ. Έτσι το Eurogroup και η τρόικα δεν είχαν αντίρρηση να θεσπιστεί αυτό το μέτρο το 2021.

ΔΕΘ: Όσα είπε ο Πρωθυπουργός για εξοπλιστικά, εργασιακά και επενδύσεις

Τι θα γίνει στη συνέχεια; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά για όλους. Πληροφορίες λένε πως θα χρειαστεί πολύ ισχυρή ανάπτυξη την επόμενη χρονιά για να ισχύσει η κατάργηση που εξαγγέλθηκε χθες και το 2022. Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, για να επανέλθει η οικονομία από τις επιπτώσεις της πανδημίας το 2022, θα βρεθεί στα επίπεδα του 2019. Δηλαδή θα έχουμε χάσει τρία χρόνια στην οικονομία λόγω κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top