Κουμουτσάκος: Πρωτοφανής η ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια

«Δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής»

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Για «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο υπουργείο Μετανάστευσης, με αφορμή την κατάσταση στη Μόρια.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως  δεν σημειώθηκε καμία απώλεια ζωής και ότι τα 408 ασυνόδευτα ανήλικα που έμεναν στη Μόρια μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς ζώνες και ξενοδοχεία, καθώς αποτελούν προτεραιότητα μαζί με τους ευάλωτους. 

Μόρια: 4.000 οι άστεγοι – Έκτακτα μέτρα για κορωνοϊό

«Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια. Τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές», διευκρίνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να εγκατασταθούν σε διαφορετικές περιοχές οι περίπου 3.500 – 4.000, που εκτιμάται ότι έμειναν χωρίς κατάλυμα.

«Διαχειριζόμαστε μία μείζονα ανθρωπιστική κρίση. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Προέχει η δράση στο πεδίο και όχι μόνο η συζήτηση για τα αίτια της καταστροφής», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως είπε, η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα για την έναρξη της πυρκαγιάς την οποία χαρακτήρισε αποτέλεσμα δυσαρέσκειας ορισμένων φιλοξενούμενων στη δομή για την επιβολή καραντίνας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top