Κορωνοϊός: Η ειδική άδεια για γονείς εάν νοσήσουν τα παιδιά τους

Πόσο θα διαρκεί

Μαθητές

Νέα ειδική άδεια για τους εργαζόμενους γονείς παιδιών, τα οποία θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό, φέρνει το νέο πακέτο μέτρων, που βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο, οι γονείς θα δικαιούνται να κάνουν χρήσης ειδικής άδειας για την ασθένεια των παιδιών για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο διάστημα σε περίπτωση που με ιατρική γνωμάτευση κρίνεται απαραίτητο ή σε περίπτωση νοσηλείας του παιδιού.

Σχολεία: Τα 16 μέτρα που θα ισχύουν – Πότε δε μετράνε οι απουσίες

Η νέα άδεια αφορά εργαζόμενους γονείς βρεφών και παιδιών, προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που θα νοσήσουν από τον κορονοϊό Covid-19 και χορηγείται επιπρόσθετα από άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στην νοσηλεία των παιδιών. Αν και δεν θα νοσούν κατ αρχήν οι ίδιοι, δεν θα μπορούν για λόγους πρόληψης να πάνε στη δουλειά τους, όποτε θα δικαιούνται την νέα ειδική άδεια.

Και τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση ενοικίου

Η νέα ειδική άδεια θα είναι συγχρηματοδοτούμενη από τον εργοδότη και το κράτος. Ειδικότερα οι γονείς θα λαμβάνουν τον μισθό τους κατά τα δύο τρίτα από τον εργοδότη και κατά το ένα τρίτο από τον τακτικό προϋπολογισμό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top