Κικίλιας για κορωνοϊό: Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα

Γιατί επέλεξε ο Μητσοτάκης τον Μαγιορκίνη για αναπληρωτή του Τσιόδρα

Ο Βασίλης Κικίλιας

«Θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 FM, υπογράμμισε πως το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι αυτοί, που γυρνούν από τις διακοπές τους, να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Μέλος της κυβέρνησης σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία.

«Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη», τόνισε.

«Μάσκα να πάρεις»: Βροχή τα πρόστιμα για μη χρήση της

Όσον αφορά το εμβόλιο, είπε πως η χώρα μας θα λάβει τις πρώτες δόσεις του από την AstraZeneca στα τέλη του 2020 και πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech και βρίσκονται στην  διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί τους.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στους λίγους μήνες, που μένουν μέχρι τα τέλη του 2020», οπότε και αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, είπε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ο υπουργός είπε πως η επιλογή του Γκίκα Μαγιορκίνη για αναπληρωτής του κ. Τσιόδρα έγινε από τον πρωθυπουργό γιατί είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top