ΠτΔ από Μυτιλήνη: Δεν υπάρχουν περιθώρια για αιρετικές συμπεριφορές

Διπλό μήνυμα έστειλε η Κ.Σακελλαροπούλου από τη Λέσβο

Διπλό μήνυμα έστειλε από τη Μυτιλήνη, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας αναφορά στην έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και στην προκλητικότητα της Τουρκίας. 

Σακελλαροπούλου για ελληνοτουρκικό: «Οι μέρες είναι κρίσιμες»

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αρχικά επισκέφτηκε το Κάστρο της Μυτιλήνης και ξεναγήθηκε στο εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια περπάτησε στην παραδοσιακή αγορά, έκανε μια στάση για καφέ στο υπεραιωνόβιο καφενείο της πόλης το "Πανελλήνιον" και τέλος επισκέφτηκε το παραδοσιακό Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και των τοπικών αρχών.

Εκεί η Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί «στη δύσκολη συγκυρία για όλους, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, που δυστυχώς δεν έχει μέχρι σήμερα ριζικά αντιμετωπισθεί, ανατρέπει την καθημερινότητά μας».

Επίσκεψη Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας

Επίσκεψη Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας

«Υπήρξαμε υποδειγματικοί στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν συστήσει οι ειδικοί στην πρώτη φάση της πανδημίας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και τώρα. Είναι υποχρέωσή μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης της υγείας μας και παρά τις δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή, να τηρήσουμε απαρέγκλιτα κάθε προφύλαξη, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του ιού», επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου και κατέληξε τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισβητήσεις καθώς και αιρετικές -καμιά φορά και παράλογες- συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης «στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που δυναμιτίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας και δημιουργεί εστίες αναταραχής σε όλη την περιοχή», σημειώνοντας: «Το βιώνετε άλλωστε, εδώ και καιρό, πρώτοι εσείς, οι κάτοικοι των νησιών μας, με την εργαλειοποίηση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τέλος, η ΠτΔ απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους φορέων του νησιού, λέγοντας πως γνωρίζει καλά «το δυσανάλογο βάρος που έχετε σηκώσει και συνεχίζετε να σηκώνετε τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχή κύματα των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Κατανοώ πλήρως τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από τη μακροχρόνια παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στις δομές φιλοξενίας του νησιού».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στη συνέχεια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Καρά Τεπέ. Τέλος είχε συνάντηση στη Μόρια με τους πρόεδρους των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφύλων που επηρεάζονται από τη γειτνίαση τους με τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top