Κορωνοϊός: Μονόδρομος τα νέα μέτρα – Καλπάζει στην Αττική

Δυσοίωνες οι προβλέψεις των ειδικών

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τις τάξεις των ειδικών για τον σταθερά τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και ειδικότερα για μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων, που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα στη χώρα. Δεκαέξι από τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο στις πύλες εισόδου τις χώρας. Από τα 195 εγχώρια τα 19 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ για ακόμα μία φορά τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου ανακοινώθηκαν 89 και 44 αντίστοιχα.

Μητσοτάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Με δεδομένο ότι η σημερινή επιδημιολογική εικόνα αντανακλά τι συνέβαινε στη χώρα, πριν ακόμη ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων ημερών, αλλά και πριν αρχίσει η μαζική έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες.

Μοντέλο Πόρου: Lockdown και σε Μύκονο – Χαλκιδική

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τα νησιά, και η επιστροφή τους, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

«Τρομάζουν» οι ειδικοί από την έκρηξη των κρουσμάτων – Η έκκληση Κικίλια

Γι’ αυτό η μόνη λύση, όπως λένε πολλοί εξ αυτών, είναι η συστηματική και γενικευμένη χρήση της μάσκας ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού. Άλλωστε, αυτό είπε εμφατικά και ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά «μάσκα, μάσκα, μάσκα».

«Τρομάζουν» οι ειδικοί από την έκρηξη των κρουσμάτων – Η έκκληση Κικίλια

Όπως τονίζουν, εάν ο κρίσιμος δείκτης  R0, που δείχνει την μεταδοτικότητα του ιού, είχε ξεπεράσει τη μονάδα. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως αν δεν πέσει σύντομα κάτω από το ένα, η λήψη νέων ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα είναι μονόδρομος
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top