Έρχονται νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Πέτσας: Με 534 δεν μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος τον Αύγουστο

Νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν μπορεί με 534 να είναι ικανοποιημένος τον Αύγουστο. Ξέρουμε την κοινωνία, ξέρουμε την αγορά. Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος, παραδείγματος χάριν της εστίασης, που είχε υψηλές αμοιβές τον Αύγουστο συν τα όποια φιλοδωρήματα, να είναι ικανοποιημένος με αυτό το ποσό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα βήμα στήριξης και έχουμε και ένα πλέγμα παρεμβάσεων, που θα εξαπλωθούνς το επόμενο διάστημα, για να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Όπως είπε, η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, «αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζονται διάφορα σενάρια και τα μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. «Θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη, που θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές, υπάρχει η δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στην ΕΕ για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή και μετά από πρόταση του προέδρου της Κύπρου, η σχετική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Για τη στάση της Γερμανίας, που κάποιες πληροφορίες τη θέλουν να αντιδρά στην επιβολή κυρώσεων, παρατήρησε πως η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top