Σκληρή επίθεση Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης απέτυχε σε όλα τα μέτωπα

«Διεκδικούμε πλειοψηφία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα»

Ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον για πλήρη αποτυχία στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

«O κ. Μητσοτάκης απέτυχε σε όλα τα μέτωπα και διεκδικούμε πλειοψηφία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα, στο οποίο την έβαλε ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μόλις μέσα σε έναν χρόνο διακυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο iEidiseis.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο ίδιος δε βάζει τα εθνικά θέματα στη φαρέτρα της εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ να κάνει επικοινωνιακά σόου ο κ. Μητσοτάκης και εκκλήσεις περί ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, την ώρα που διχάζει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους πολίτες, βυθίζοντας τη χώρα στο βούρκο της σκανδαλολογίας, βασισμένης σε πρακτόρικες υποκλοπές, παράνομες καταγραφές και λασπολογία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν τον ανησυχεί η θεωρία, κατά την οποία η ΝΔ θα είναι ένα μεγάλο ηγεμονεύον κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 25%, υπογραμμίζει ότι αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποδεχόταν τον ρόλο τού «συστημικού παρτενέρ της Δεξιάς», «όπως ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ μετά την εποχή Σημίτη» και σειρά σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων με πιο χαρακτηριστικό το SPD.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός θα πάει σε προανακριτικές και εξεταστικές για στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «μπορεί να το κάνει κι αυτό το λάθος», ότι δεν θα είναι το καλύτερο για την πολιτική ζωή «αλλά θα είναι ένας τρόπος να καταρρεύσουν οι σκευωρίες και οι λασπολόγοι». 

Καλούμενος να σχολιάσει και τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοικτές, συμπληρώνοντας όμως ότι «το ΚΙΝΑΛ σήμερα φαίνεται να επιθυμεί να είναι πρώτα αντι-ΣΥΡΙΖΑ και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Τέλος, έστειλε ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος: «Οι τάσεις ως ρεύματα ιδεών είναι καλοδεχούμενες. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες, πρέπει να τις εφεύρουμε. Οι ομάδες διανομής της εσωκομματικής εξουσίας όμως είναι κάτι ξεπερασμένο και αποκρουστικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top