Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει νέα αυστηρότερα μέτρα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα Μητσοτάκη – Τσιόδρα

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας και των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες. Έτσι σήμερα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Ν. Χαρδαλιά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. 

Ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα: 203 νέοι ασθενείς - 22 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ!

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, κ.α. Τα μέτρα που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν είναι ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν στον Πόρο. 

Καραντίνα στον Αμπελώνα Λάρισας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο

Δηλαδή, ο περιορισμός της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έως τις 23:00 το βράδυ, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Επίσης η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, αλλά και η συρρίκνωση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις σε 20 – 30 συνολικά, από 100 που ισχύει σήμερα, καθώς οι συγκεκριμένες κοινωνικές εκδηλώσεις αναδεικνύονται σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού – με τις άλλες δύο (σ.σ. εστίες) να εκτιμάται πως είναι τα μπαρ και τα μέσα μεταφοράς.

Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στην Αίγινα

Δεν αποκλείεται επίσης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να οριστικοποιηθεί και αν θα αναβληθεί τελικά η ΔΕΘ. 

Αρχικά είχε αποφασιστεί η διεξαγωγή της με τους συνήθεις κανόνες ασφαλείας και προστασίας (αποστάσεις, χρήση αντισηπτικών και μάσκας κλπ.), ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ των εγκαινίων θα γινόταν με λιγότερους καλεσμένους στο «Βελλίδειο» ή σε εξωτερικό χώρο.

Εφιαλτικό σενάριο από το ΑΠΘ - Μάσκα παντού, τηλεργασία και lockdown!

Αυτό που αναφέρουν κυβερνητικές πηγές είναι πως τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. 

Χθες επίσης εκδόθηκε η ΚΥΑ, με την οποία απαγορεύονται οι λιτανείες και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις εκτός των χώρων λατρείας έως τις 31 Αυγούστου. 

Αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο σε κλαμπ της Χαλκιδικής

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για τον κορωνοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, ενώ από χθες ενημερωνόταν διαρκώς για τις εξελίξεις και την πορεία των ερευνών για τη διάσωση αγνοουμένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top