Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις για θεωρίες συνωμοσίας

Με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στη Δικαιοσύνη, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραπέμπονται αναφορές, που αφορούν σε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό

Πρόκειται αναρτήσεις των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου προωθούν σενάρια συνωμοσίας, παροτρύνοντας τους πολίτες να μην πιστεύουν το «παραμύθι», να αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό και να μη δεχθεί πρόστιμα και κυρώσεις.

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Θεσσαλονίκη: Τσιγγάνοι έστησαν γλέντι εν μέσω κορωνοϊού

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δείτε ολόκληρο το  μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top