«Διάλογο»… ονειρεύεται η Άγκυρα, «όχι όσο προκαλείτε» απαντά η Αθήνα 

Κυβέρνηση: Το μόνο θέμα προς συζήτηση είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό Barbaros μπαινοβγαίνει προκλητικά στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Άγκυρα κάνει λόγο για διάλογο με την Ελλάδα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες! 

«Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση όταν ο άλλος προκαλεί συνεχώς»  απαντάει η Αθήνα, ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα στην Αγιά Σοφιά για να γιορτάσουν το Μπαϊράμι.

Αγιά Σοφιά: Έγινε η πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων για το Μπαϊράμι

Η Άγκυρα προσπαθεί πλέον να δείξει στη διεθνή  κοινότητα το πρόσωπο του «καλού γείτονα» και του δήθεν «καλόπιστου συνομιλητή». 

Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, για διάλογο με την Ελλάδα, δείχνουν πως θέλει να επισπεύσει τον τέταρτο γύρο των επαφών  που προβλέπονται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που είχαν  αναβληθεί λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.  

«Αξιολογούμε ότι τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθεί ο διάλογός μας με την Ελλάδα, αναμένουμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση. Με την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης πιστεύουμε ότι θα επιλυθούν πολλά προβλήματα» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ

Οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοικτοί απαντάει η Αθήνα, διαμηνύοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση όταν ο άλλος προκαλεί συνεχώς. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

«Το αντικείμενο της συζήτησης είναι μόνο ένα: η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών» δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  

Την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων πήρε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής, ο οποίος χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ την Άγκυρα ως τον θεματοφύλακα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς θεωρεί πως είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στην περιοχή για αυτό και όπως δήλωσε:
Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ υποστήριξε: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει εδώ όλες τις εξουσίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top