Πέτσας: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

«Η Τουρκία δείχνει αλλαγή προσανατολισμού»

Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αποκαλύπτοντας πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. 

Ερντογάν: «Ηγέτης των Ορθόδοξων ο Μωάμεθ ο Πορθητής»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «ελπίζουμε, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά».

«Χθες η ΕΕ μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έκανε μια ανακοίνωση διά του Μπορέλ που ζητά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση, ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

Αγιά Σοφιά: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ζητά η κυβέρνηση για την Τουρκία

«Ενώ εμείς έχουμε δείξει πάντα ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, έρχεται μια τέτοια απόφαση ακατανόητη. Επομένως ναι, δυσκολεύουν οι σχέσεις μας από εδώ και πέρα».

«Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια»

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση με προσοχή αναδεικνύει αυτά τα θέματα σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, αν η Τουρκία περάσει την κόκκινη γραμμή. 

Δένδιας: Kαταδίκη της Τουρκίας από τους ΥΠΕΞ ΕΕ για Αγία Σοφία - προκλήσεις

«Η Τουρκία με τις κινήσεις της δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή προσανατολισμού της σε σχέση με τη Δύση,  καθώς η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την απομακρύνει de facto από την Ευρώπη. Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι διεθνές και παγκόσμιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε προϊδεάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις βλέψεις του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας  σε τζαμί στην τελευταία τους επικοινωνία. 

Τσαβούσογλου για Αγιά Σοφιά: «Η Ελλάδα δε δικαιούται να ομιλεί»

Παράλληλα, έκανε λόγο για γεγονός που «ανοίγει» ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους χριστιανούς και στην Τουρκία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον διάλογο με την Ελλάδα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top