«Όχι» της προανακριτικής στο αίτημα ακυρότητας Παπαγγελόπουλου

«Δικαστικό πραξικόπημα» λέει ο συνήγορος του Παπαγγελόπουλου, Τσοβόλας 

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


Δεν έγινε δεκτό από την προανακριτική επιτροπή της  Βουλής το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να σταλούν στο δικαστικό συμβούλιο τα αιτήματα ακυρότητας. Η προανακριτική έκρινε συγκεκριμένα «νομικά αβάσιμη» την αίτηση ακυρότητας.   

Αίτηση ακυρότητας κατέθεσε για την προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος

Για δικαστικό πραξικόπημα κανει λόγο σε ανακοίνωση του ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβολας 

Συγκεκριμένα, ο  Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Να κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ζητά ο Παπαγγελόπουλος   

«Δικαστικό πραξικόπημα αποτελεί η άρνηση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής να αποστείλει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών πρόταση και την αίτηση κήρυξης ακυροτήτων της προανάκρισης μετά των σχετικών εγγράφων που κατατέθηκαν από τον Δημήτριο Παπαγγελόπουλο. 

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εκ προθέσεως παραβιάζουν το καθήκον τους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Γιατί η αίτηση του Παπαγγελόπουλου απευθύνεται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κών Αθηνών, μέσω της Επιτροπής που λειτουργεί ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών, δηλαδή ως εισαγγελικός λειτουργός και όχι ως πολιτικό όργανο. Κατά συνέπεια η άρνηση της Επιτροπής να στείλει πρότασή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει για την παραδοχή ή μη της αίτησης και όχι η Επιτροπή, αποτελεί και αρνησιδικία, αφού στερεί από τον Παπαγγελόπουλο το δικαίωμά του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να ζητήσει την κήρυξη των ακυροτήτων που τελέσθηκαν από την πλειοψηφία της Επιτροπής, επειδή παραβιάστηκαν βασικά υπερασπιστικά του δικαιώματα και το καθήκον αληθείας. Αντί αυτού η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε σήμερα τελείως αναρμοδίως και παρανόμως την απόρριψη της αίτησης ως νόμω και ουσία αβάσιμης, αποδεικνύοντας ότι δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τα δημοκρατικά ατομικά δικαιώματα του φερόμενου αβασίμως ως υπόπτου.

Κατόπιν των ανωτέρω καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της ανωτέρω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, την αποστολή πρότασης και τον σχετικό φάκελο που καταθέσαμε σε αυτήν κατά την υποβολή της αίτησης του Παπαγγελόπουλου, μετά την κατάθεση σήμερα της ίδιας αίτησης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, επειδή η γραμματεία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, δεν παραλάμβανε την αίτηση και μας παρέπεμψε για κατάθεση στην Εισαγγελία.
Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η εκτροπή και τα αρμόδια θεσμικά όργανα θα κωφεύουν»;

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top