Η νέα κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για μεταπολίτευση και σκάνδαλα

Μητσοτάκης: Αρκετά με την υποκρισία – Τσίπρας: Δε φέραμε εμείς τα δεινά  

Με νέα κόντρα κατά τις δευτερολογίες τους συνεχίσθηκε η αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη - Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις.       

Τσίπρας:«Φέρνετε το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται»

Ο πρωθυπουργός,  απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταπολίτευση, του άσκησε σφοδρή κριτική, υπενθυμίζοντας και τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο.    

«Eίπατε πόσο τυχερός είστε που γεννηθήκατε το 1974 και απολαύσατε τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης. Εσείς  που κάνατε τους χειρότερους χαρακτηρισμούς για τα κόμματα, ότι καταστρέψαμε τη χώρα και έρχεστε τώρα για να καρπωθείτε το ΚΙΝΑΛ θυμηθήκατε τη μεταπολίτευση. Είστε θρασύς και όχι τυχερός. Ο Καραμανλής το έκανε και σας επέτρεψε να έχετε τη ζωή και την πορεία που έχετε. Αρκετά με την υποκρισία: Εσείς κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο και το ξεχνάτε. Είχατε την επιλογή το ‘15 να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα. Αλλά είστε γέννημα της ίδιας πολιτικής μήτρας και σας ταίριαζαν. Για αυτό να έρχεστε και να εμφανίζεστε κληρονόμος δυνάμεων της μεταπολίτευσης σε μένα,  είναι μια αποτυχία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η προσπάθειά σας να αλλάξετε το κόμμα σας όταν συστηματικά παρουσιάσατε  μια χώρα, όπως λέτε, στην απόλυτη καταστροφή….  Δεν έχετε αλλάξει. Παραμένετε ίδιοι και αμετανόητοι. Θα παραμείνετε εκεί άλλα τρία χρόνια». 

Μητσοτάκης: «Το νομοσχέδιο θωρακίζει την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ 

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε αρχικά: 

«Τη μεταπολίτευση την έφεραν οι αγώνες του ελληνικού λαού στον τόπο. Κάπου μπερδεύεστε. Είμαι τέκνο της περιόδου εκείνης. Μετά τα μνημόνια είχαμε μια καθοριστική τομή. Η  κριτική που ασκώ είναι για τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την οικονομία και την εξουσία, με μια λογική πελατειακού κράτους, που οδήγησε σε σκάνδαλα και σε μνημόνια. Αυτά είναι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας στο ίδιο πνεύμα: Η διαφορά ανάμεσα σε μας που ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης και σε σας είναι ότι κάνουμε κριτική και αυτοκριτική. Κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια αλλά δε φέραμε τα δεινά. Δε  χρεοκοπήσαμε τον τόπο. Φέραμε 37 δις στα ταμεία. Δε μειώσαμε το ΑΕΠ κατά 25 %  και ούτε κάναμε τα μεγάλα σκάνδαλα που έφεραν τη χώρα εδώ. Αλλά παρά τα θετικά  του ΠΑΣΟΚ και τα δικά σας ούτε μια φορά δεν σας άκουσα να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τη Siemens, τη Novartis κλπ. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα δίνουμε διέξοδο στη Δημοκρατία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top