Στα Ανώγεια ο Χρυσοχοΐδης - H μαντινάδα για τις βεντέτες

Eνισχύεται η αστυνομική παρουσία, μετά τις πρόσφατες αιματηρές βεντέτες

Στα Ανώγια ενισχύεται η αστυνομική παρουσία, μετά τις πρόσφατες αιματηρές βεντέτες. O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το είχε υποσχεθεί πρόσφατα και το ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα από το Δημαρχείο στα Ανώγεια. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κατέβηκε στην Κρήτη, κάλεσε τους Ανωγειανούς να σταματήσουν τις βεντέτες και να μείνουν ανυπότακτοι, όπως είπε, στην αδικία και τους σκοτωμούς. 

Σε επίπεδο αστυνόμευσης, τα τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων ενισχύονται άμεσα με επιπλέον 50 αστυνομικούς, οχήματα και τεχνικά μέσα, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτροπή και πρόληψη. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στους Ανωγειανούς, αλλά και στους ανθρώπους όλου του Μυλοποτάμου: «Θα είμαστε μαζί σας, μαζί με τους Ανωγειανούς μαζί με τους Μυλοποταμίτες, μαζί με όλους σας κάθε μέρα, θα είμαστε εδώ ελέγχοντας και εποπτεύοντας την εφαρμογή των μέτρων και είμαστε βέβαιοι ότι η αυτορρύθμιση που επιχειρεί η δημοτική αρχή των Ανωγείων, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, οι άνθρωποι των Ανωγείων, οι κάτοικοι όλοι, η αυτορρύθμιση που επιχειρείται εδώ, πολύ σύντομα, με την προσπάθεια της Πολιτείας και μέσα από την εφαρμογή του νόμου, θα δώσουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την κοινωνική ειρήνη και την ομαλή συμβίωση των κατοίκων στην περιοχή».

Η μαντινάδα Χρυσοχοΐδη για τις βεντέτες

Ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στη συζήτηση και στον διάλογο, όλους τους εκπροσώπους και όλους τους Ανωγειανούς, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις μαζί του και όπως τους είπε:

«Είμαστε εδώ, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την τοπική ηγεσία, για να διαβουλευτούμε και να συζητήσουμε με τους κατοίκους της περιοχής για όλα εκείνα τα ζητήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει πρόσφατα πληγές στην τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα με ποιον τρόπο μπορούμε ο νόμος, το Σύνταγμα, η δημοκρατία, να λειτουργήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά στην περιοχή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε, ότι «πατάμε πάνω σε μία ένδοξη γη, εδώ στο Ιδαίον Άνδρο που μεγάλωσε ο Δίας, εδώ που βγήκαν οι καπεταναίοι σε όλες τις επαναστάσεις της Κρήτης, εδώ που γεννήθηκε η Επιτροπή Απελευθερωτικής Δράσης στο 1941, από δω που πέρασε ο Κράϊπερ, σε αυτό το χωριό που κάηκε το 1822 και το 1867 από τους Τούρκους, εδώ που ισοπεδώθηκε το χωριό από τους Γερμανούς, εδώ που γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης».

Από αυτό τον τόπο κάλεσε όλους τους Ανωγειανούς, αλλά και όλους τους πολίτες του Μυλοποτάμου, λέγοντάς τους: «Να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην απανθρωπιά και στους σκοτωμούς. Και αν η βεντέτα είναι στις παραδόσεις σας, είσαστε παλικάρια και μπορείτε να την αλλάξετε, διότι όλες πάλεψαν και χάλασαν. Όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος, αλλά διότι οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες. Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς, σέβομαι την ιστορία τους, σέβομαι όμως και τη δημοκρατία, σέβομαι τον νόμο και αυτόν εκπροσωπώ». Η παρανομία στη δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση: «Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση, διότι αν έκανε εξαιρέσεις ο νόμος θα ήταν άδικος. Ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, στα Ζωνιανά, στη Μάνη, στα Σφακιά» και αποχαιρέτησε όλους τους πολίτες της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, λέγοντας: «Σας χρωστάω μία μαντινάδα για να σας αποχαιρετήσω. Βεντέτες και παλιάνθρωποι τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν ανθρώπινες ψυχές και όλους μας ταλανίζουν». 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top