«Αριάδνη 20»: Η εντυπωσιακή άσκηση ναρκοπολέμου στον Πατραϊκό

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βάλει κι επισήμως "μπλόκο" στην Τουρκία 

Έμπρακτη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας αναμένει η κυβέρνηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργό με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορα της με την Τουρκία. 

Πλοία του πολεμικού μας ναυτικού «σκίζουν» τον Πατραϊκό κόλπο. 

Aπό πάνω τους  Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας... Σε μια εντυπωσιακή άσκηση ναρκοπολέμου. Οι ένοπλες δυνάμεις σε πλήρη ετοιμότητα! 

Μπορεί το 60λεπτο τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ερντογάν να έσπασε... ελαφρώς τον "πάγο" μεταξύ των 2 πλευρών... ωστόσο, η Αθήνα κρατά μικρό καλάθι και περιμένει να δει τα επόμενα βήματα της Άγκυρας. 

Η Τουρκία επιμένοντας στην αδιαλλαξία της στην Ανατολική Μεσόγειο απέρριψε την πρόταση Μπορέλ για διαπραγματεύσεις στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο. 

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βάλει:

-κι επισήμως "μπλόκο" στην Τουρκία 
-μη συμφωνώντας στο να ανοίξουν τα σύνορά της την 1η Ιουλίου. 
-Στον "πάγο" μπαίνουν και: ΗΠΑ και Ρωσία.  
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, του είπε πως στηρίζει το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ από + προς την Τουρκία, 
-αν και διαφωνούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες! 

Λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας, ο Κόντε υποδέχθηκε στη Ρώμη τον... Σάρατζ από τον οποίο ζήτησε να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Λιβύη. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top