Novartis: Έψαχναν για πολιτικούς, ξέχασαν τους γιατρούς! 

Κίνδυνος παραγραφής για 4.000 εμπλεκόμενους 

Στις πρόσφατες εξελίξεις, μέσω ΗΠΑ, για τη Novartis, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

«Έκλεισε» η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ έναντι χρηματικού προστίμου  

«Tα εγκλήματα αλλού πληρώνονται και η Novartis θα καταβάλει 345 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο, εκ των οποίων τα 310 εκατ.   δολάρια θα τα δώσει η ελληνική θυγατρική της Novartis για τον τρόπο που έπαιρνε τις δουλειές με λεφτά κάτω από το τραπέζι. Το κείμενο του συμβιβασμού έχει προκαλέσει νέο πόλεμο, με την κυβέρνηση να λέει πως δεν αναφέρεται σε χρηματισμό πολιτικών προσώπων και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως μιλάει για αξιωματούχους, άρα μπορεί να είναι και πολιτικοί» τόνισε. 

Πέτσας για Novartis: Διερευνάμε τρόπο αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου

Όσον αφορά το αν η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει χρήματα, η Κ. Μακρή επισήμανε:   

«Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας πήραν σήμερα εντολή από την κυβέρνηση να ζητήσουν αποζημίωση από τη Novartis.  Όμως,  κανείς δεν έχει υπολογίσει τη ζημιά,  γιατί τόσα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δικαιοσύνη που το χειριζόταν ασχολούνταν μόνο με τους πολιτικούς και με τίποτα άλλο.  

Ενώ κανείς δεν ασχολήθηκε και με το κύκλωμα των 4.000 γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση και τώρα, στην πενταετία, τα αδικήματα τους κινδυνεύουν να παραγραφούν. 

Η Novartis θα είναι ακόμη ένα σκάνδαλο για το οποίο δε θα τιμωρηθεί κανείς».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top