Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι αλλάζει μετά την επικοινωνία τους 

Η συζήτηση μετά από 5 μήνες θα φέρει βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών;

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν σήμερα μετά από πέντε μήνες "πάγου" στις σχέσεις τους και συμφώνησαν να ξανανοίξουν οι μεταξύ τους δίαυλοι επικοινωνίας. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν!

Οι δύο ηγέτες δεν άγγιξαν τα φλέγοντα θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι «πρέπει να μειωθεί η ένταση».  

Μίλησαν κυρίως για επίκαιρα ζητήματα "χαμηλής πολιτικής", όπως η πανδημία και ο τουρισμός και συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σε μια κίνηση καλής θέλησης, δήλωσε ότι συμφωνεί με το άνοιγμα των συνόρων της Ε.Ε. από και προς την Τουρκία.  

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν μίλησαν τελευταία φορά τον Ιανουάριο, με αφορμή το σεισμό των 6,8 ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία. Μεσολάβησαν όμως τα γεγονότα του Έβρου και η άρνηση του Τούρκου Προέδρου να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Ερντογάν με δηλώσεις και fake news τορπίλιζε διαρκώς το κλίμα.

Νέες προκλήσεις στον Έβρο με πυροβολισμούς: Πού το πάει η Τουρκία

Χαρακτηριστική η δήλωσή του Τούρκου προέδρου στις 6/3/2020 για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον».

 ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΑΡ  

Οι Τούρκοι πάντως δημοσίως προς το παρόν, είναι αμετανόητοι.  «Μη δοκιμάσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς. Μη μας τεστάρετε. Θα στενοχωρηθείτε...» δήλωσε, με απειλητικά υπονοούμενα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.   

Ακάρ: «Μαθηματικά η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να πολεμήσει με την Τουρκία»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ 

Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη ζητούν να σταματήσουν αμέσως και χωρίς όρους οι μάχες στη Λιβύη και όλες οι επεμβάσεις ξένων χωρών, δείχνοντας προς την Τουρκία. 

Ο ΜΠΟΡΕΛ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ζοζέπ Μπορέλ έστειλε το δικό του μήνυμα, καθώς πέταξε συμβολικά με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ. Δεσμεύτηκε ότι η Ε.Ε. θα προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδικασε την τουρκική προκλητικότητα. 

Δένδιας από Καστανιές: Σύνορα της ΕΕ τα ελληνικά σύνορα

Την ίδια ώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να μας στηρίζει σθεναρά στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top