Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν!

Τι αναφέρει το Μαξίμου και το παρασκήνιο της επικοινωνίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  είχε σήμερα ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις!

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου οι  δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. 

Τουρκία: Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συμφωνηθεί από την διευθύντρια του διπλωματικου γραφειου του πρωθυπουργού κα Σουρανή και τον Εκπρόσωπο του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, οι δύο ηγέτες να μείνουν σε θέματα «χαμηλής πολιτικής» και επικαιρότητας όπως και έγινε.

Μίλησαν για πάνω από 30-35 λεπτά για τα θέματα της που ανακοινώθηκαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρει στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Ελλάδα  στηρίζει  την προοπτική να ανοίξει η ΕΕ τα σύνορα της προς την Τουρκία από 1η Ιουλίου, ωστόσο υπάρχουν πολλές χώρες που αντιδρούν.

Η επιλογή της συζήτησης μόνο για θέματα «χαμηλής πολιτικής» εξυπηρετεί ουσιαστικά την επανέναρξη ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος συμφωνήθηκε να παραμείνει ανοιχτός, όπως επιβεβαίωσε και το Μέγαρο Μαξίμου.  

Είναι η πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών 6,5 μήνες μετά τη συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο και 3,5 μήνες μετά τη δήλωσε Ερντογάν ότι δεν θέλει να μιλήσει με τον Μητσοτάκη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top