Μητσοτάκης: Συνομίλησε με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά ανά τον κόσμο

Η πλατφόρμα staellinika.com προσεγγίζει κοινό όλων των ηλικιών

Σε μία διαφορετική, πραγματικά παγκόσμια, τηλεδιάσκεψη, που είχε στον πυρήνα της τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν ελληνικά, συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε χθες με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου:

Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια έως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία. Η τηλεδιάσκεψη σφράγισε με αυτόν τον τρόπο την επιτυχία, που σημειώνει η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας «staellinika.com», η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Η πλατφόρμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά και δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, Δημήτρης Κράλλης.

Η πλατφόρμα staellinika.com προσεγγίζει κοινό όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία, και απευθύνεται κυρίως στην ομογένεια. Οι εφαρμογές και η διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί από μία ομάδα Ελλήνων, διαφόρων ειδικοτήτων, πάνω στην τεχνολογία, την εκπαίδευση και τα πολυμέσα, οι οποίοι δουλεύουν σε αποκεντρωμένο εργασιακό περιβάλλον, από την Ελλάδα, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παρέχεται με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μηδενικό κόστος για το Δημόσιο.

Στην Α' φάση, η πλατφόρμα λειτουργεί για αγγλόφωνα παιδιά, σε όλους τους υπολογιστές, σε tablet και κινητά τηλέφωνα και υποστηρίζεται από το σύστημα iOS. Στη Β' φάση, θα προστεθούν νέα κεφάλαια, θα υποστηρίζεται και από σύστημα Android και θα διατεθεί και στα Γαλλικά, τα Ισπανικά και τα Γερμανικά.

Το staellinika.com έχει χαρακτηριστικά παιχνιδιού, είναι ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Απευθύνεται και σε παιδιά που δεν φοιτούν σε ελληνικά σχολεία αλλά υπάρχει και δομημένη έκδοσή του για ομογενειακά σχολεία. Χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με ισχυρά στοιχεία παιδαγωγικής και αυτορυθμιζόμενης μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί που το χρησιμοποιούν υποστηρίζονται με εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συνομιλήσει στα ελληνικά με τον επτάχρονο Λάζαρο Παναγόπουλο, ο οποίος ζει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο σαββατιάτικο σχολείο Ένωσης Πελοποννησίων της πόλης.

Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις Μιωνή σε προανακριτική

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε, επίσης, με δύο παιδιά από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τον Νικόλα (Nicolas) και τον Βενέδικτο (Benedicte), τα οποία δεν έχουν ελληνικές ρίζες αλλά μαθαίνουν με αγάπη την ελληνική γλώσσα επί τρία χρόνια, με τη βοήθεια των ιεραποστολικών ελληνικών σχολείων της Κινσάσα, όπου συνολικά διδάσκονται την ελληνική γλώσσα περίπου 80 παιδιά. Μιλώντας στα ελληνικά, ο Νικόλας είπε ότι θέλει να γίνει χειρουργός όταν μεγαλώσει, ενώ ο Βενέδικτος ανέφερε ότι θέλει να γίνει παιδίατρος. «Μπράβο, χρειαζόμαστε πάντα περισσότερους και καλούς γιατρούς», υπογρλαμμσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τη Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια στο ελληνικό σχολείο της Κινσάσα, η οποία ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών στη χώρα μας. «Κάθε επιτυχία σού εύχομαι στις εξετάσεις, μακάρι να σε έχουμε μαζί μας από το επόμενο έτος, και διάλεξες κι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο να σπουδάσεις», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top