Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις Μιωνή σε προανακριτική

Πέτσας: Τον βάζουν στο κάδρο οι συνεργάτες του, να πάρει θέση

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει τα στοιχεία, που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας, Σάμπι Μιωνής.

Από την κυβέρνηση, δια στόματος Στέλιου Πέτσα, έκαναν λόγο για στοιχεία, που εάν ισχύουν, αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός «αδίστακτου παρακράτους».

Οι «καυτοί διάλογοι» με τον Παππά που κατέθεσε ο Μιωνής     

Μάλιστα, έβαλαν στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας από αυτόν άμεσες απαντήσεις.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πρωτοφανές γεγονός» και κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, αφού «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Δικαστική η συνέχεια στην κόντρα ΝΔ – Παππά για Παπαγγελόπουλο  

«Διαπιστώνεται ότι πράγματι υπήρχε ένα παραδικαστικό-παρακρατικό κύκλωμα που έβγαζε λεφτά, όπως έλεγε ο κ. Παππάς, και σκευωρούσε ώστε να σπιλώσει τη φήμη αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται την ίδια στιγμή ότι άλλο παρακρατικό κύκλωμα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε επιθέσεις και μεθόδευε συλλήψεις δημοσιογράφων που αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας πού ήταν; Δεν γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε ποτέ κάτι; Οφείλει να μιλήσει και να διευκρινίζει παράλληλα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται είναι πράγματι ένα… μαγαζί», σημειώνουν, εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, θεμέλιο της Δημοκρατίας, προσπάθεια αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους "αρμούς της εξουσίας", όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Τα ερωτήματα πλέον στρέφονται προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Ως τότε πρωθυπουργός γνώριζε για όλα αυτά; Μπορεί το "δεξί του χέρι" να λειτουργούσε εν αγνοία του; Το παρακράτος είναι προφανές ότι είχε και τη δική του σφραγίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μιλήσει», τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης.

«Κάποιοι ανήθικοι, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση την οποία είχε περιέλθει η χώρα, εξαπάτησαν του Έλληνες προκειμένου να εκλεγούν στην εξουσία. Και αφού τα κατάφεραν, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν πώς να βγάλουν λεφτά. Προκειμένου να βγάζουν λεφτά για πολλά χρόνια αποφάσισαν να γίνουν καθεστώς. Και για να γίνουν καθεστώς, προχώρησαν στη συγκρότηση παρακράτους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία, η ιδεολογία που τους καθοδηγούσε. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από τα ίδια τα γεγονότα. Για να πετύχουν τους στόχους τους, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις τόσο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και εναντίον του επόμενου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της συζύγου του», προσθέτουν.

Η απάντηση του Νίκου Παππά και του Νίκου Παπαγγελόπουλου

«Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του».

«Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα», επισημαίνει και τονίζει πως «το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας».

«Από την συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Ρωτήστε τον κ. Παππά», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top